Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Κάλεσμα για πεζοπορία στον Κάτω Μύρσωνα την Κυριακή 30/10







Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ξεκινάμε τις εκδρομές και δράσεις μας προσκαλώντας μέλη και φίλους σε μια εύκολη, κυκλική πεζοπορία στον Κάτω Μύρσωνα με αφετηρία και επιστροφή στο Γιαλισκάρι.


Δείτε στο κάτω μέρος του άρθρου λινκ σε φωτογραφίες. Πραγματικά αγαπάμε πολύ αυτό το καταπράσινο Ικαριώτικο φαράγγι και έχουμε δουλέψει πολλές φορές στο μεγάλο μονοπάτι που το διασχίζει.
Εμείς ωστόσο αυτή τη φορά θα περπατήσουμε μόνο στο κάτω μέρος του φαραγγιού στη διαδρομή "Γεφύρι Γιαλισκαριού - Παναγίτσα - Ξενοδοχείο IKAROS STAR - Θεόκτιστος Γιόφυρας" και μετά θα επιστρέψουμε στο Γιαλισκάρι από άλλη διαδρομή - έκπληξη!


Η Παναγίτσα στον Κάτω Μύρσωνα κοντά στο Γιαλισκάρι


Στην επιστροφή το μεσημέρι θα υπάρξει χρόνος για κολύμπι είτε στις λιβάδες που σχηματίζουν οι καταρράκτες του Μύρσωνα κοντά στην Παναγίτσα, είτε στην παραλία Μεσακτή.

Η Παναγίτσα στον Κάτω Μύρσωνα κοντά στο Γιαλισκάρι

   Προσοχή στα εξής:
Οι εκδρομές μας γίνονται για να ψυχαγωγηθούμε, να αθληθούμε και να γνωρίσουμε τα ενδότερα των τοπίων του νησιού μας. Ωστόσο, πάντα πρέπει να αφήνουμε κάτι πίσω μας για εκείνους που περπατούν στα μονοπάτια μας, μόνοι τους χωρίς εμάς. Έτσι, πάντα κάνουμε κάποιο φρεσκάρισμα της σηματοδότησης και κάποιους καθαρισμούς από κλαδιά στα μονοπάτια που περνάμε.
Κατά συνέπεια, όσοι θέλετε μπορείτε να έχετε μαζί σας κλαδευτήρι ή ένα μικρό πριόνι. Η βοήθειά σας θα εκτιμηθεί δεόντως!
Να έχετε μαζί σας νερό (1 1/2lt), κολατσιό, καλά παπούτσια και μακριά παντελόνια, επειδή η συγκεκριμένη διαδρομή περνά συχνά από πυκνούς θαμνότοπους.
Διάρκεια πεζοπορίας 4-5 ώρες.
Μήκος διαδρομής 4-5 χιλιόμετρα.
Βαθμός δυσκολίας σχετικά εύκολος, όμως με ορισμένα δύσκολα σημεία.
Σημείο συνάντησης ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙΟΥ κοντά στο σούπερ μάρκετ ΚΡΗΤΙΚΟΣ.
Ώρα συνάντησης 9 πμ.
Υπεύθυνος Άγγελος Καλοκαιρινός 6972031006

Με την ευκαιρία αυτής της εκδρομής, όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα, δείτε τον χάρτη ολόκληρου του Μονοπατιού του Μύρσωνα:
 
 

Με τη ευκαιρία και πάλι, δείτε φωτογραφίες από κάποιους καθαρισμούς και σηματοδοτήσεις μονοπατιών από τον Σύλλογο μας σε αυτό το λινκ.
 
Η συγκεκριμένη πεζοπορία είναι αφιερωμένη στον Ιταλικό Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων της Ικαρίας "Amikaria" για την ευγενική δωρεά τους στον Σύλλογό μας!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!
 
 

O Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Amikaria - Αμικαρία (Φίλοι της Ικαρίας) με έδρα τη Γένοβα, που για άλλη μια...

Δημοσιεύτηκε από Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας στις Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022






Σας περιμένουμε!





    Σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ ή στο μέηλ μας καθώς και στη σελίδα "Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας" και το γκρουπ "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας"
    στο facebook.

    Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, 2022
    .
    .

    2 σχόλια:

    1. Πανέμορφη και πολύ αδικημένη περιοχή ανάλογα με την αξία της. Για παράδειγμα, το μονοπάτι από την Παναγίτσα για τους καταρράκτες στο Γιαλισκάρι δυστυχώς τώρα το έχουν κλείσει με κλαδιά και δεν μπορείς να περάσεις. 😥 Οι βάθρες είναι εντυπωσιακές, οι βράχοι έχουν παράξενα σχήματα, τα νερά άφθονα, και γύρω-γύρω οργιάζει η φύση. Όμως δεν μπορείς να πας. Είναι αστείο γιατί το μέρος είναι μόνο λίγα λεπτά από τον δρόμο. 😥 Δεν χρειάζεται να πας μακριά, ούτε στη Χάλαρη, ούτε στο Σελίνι. Η άγρια ομορφιά της Ικαρίας είναι μόνο δυο βήματα από τον "πολιτισμό".

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Όπως τα λέτε! Ευχαριστούμε για το εύστοχο σχόλιο. Αυτό που γράφετε θα το πούμε στην εκδρομή της Κυριακής.

      ΑπάντησηΔιαγραφή