Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Εκδρομή στους καταρράκτες Ρυάκα

Αυτό κανονικά έγινε πριν την κατάβαση του Φαραγγιού της Χάλαρης. Όμως άργησα να διαλέξω και να επεξεργαστώ τις φωτογραφίες τις οποίες σας παρουσιάζω. Οι φωτογραφίες αυτές ανοίγουν στο Φλικρ κι εκεί μπορείτε να διαβάσετε τίτλους, περιγραφές και σχόλια επισκεπτών.

Long live that Toyota Opsikarians gravel slide
Selina in Selini Boys must be brave
Για το Ρυάκα και το Σελίνι διαβάστε εδώ για το πως "ανακαλύφθηκαν" και για το πως άνοιξε το μονοπάτι. Ο καταρράκτης του χείμαρρου Ρυάκα, είναι ο μεγαλύτερος και ψηλότερος καταρράκτης της Ικαρίας. Έχει ύψος 60 μέτρων περίπου, που από μια παραξενιά της μορφολογίας του εδάφους μοιάζει σαν να πέφτει από μια κορυφή της οροσειράς. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της κορυφογραμμής του Αθέρα σε υψόμετρο 900 μέτρων περίπου πάνω από τη περιοχή του Μαγγανίτη. Δυστυχώς τον Ιούνιο στερεύει και αρχίζει πάλι "δουλειά" τον Νοέμβρη.

Group Shot in Selini Σταμναγκάθι!

naturally shepherd Wild Lily (unknown species) Baby Hawthorn

Εκλέχτηκα γραμματέας του ΟΠΣΙ και ανάμεσα στις αρμοδιότητες μου είναι και η ενημέρωση αυτού του μπλογκ. Ορισμένοι φίλοι ρωτούν για περιγραφές διαδρομών και χάρτες. Μακάρι να μπορούσαμε. Όμως ειλικρινά κάτι τέτοιο είναι πολύ δουλειά. Την παρούσα στιγμή ο Σύλλογος προσπαθεί να καθιερωθεί, να αναγνωριστεί και να αποκτήσει μέλη. Πάμε καλά προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά ούτε κάποια χρηματοδότηση έχουμε από κάπου, και κυρίως δεν έχουμε χρόνο γιατί όλοι κάπου δουλεύουμε και "την παλεύουμε".

Όμως "Περί ορέξεως ουδείς λόγος" -- θα το δείτε στο επόμενο post : "Φαράγγι της Χάλαρης (πρώτη) - Η εκδρομή!" Πάρτε μια πρόγευση:
Long Pool


Δεν υπάρχουν σχόλια: