Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Καραβόσταμο - Αρέθουσα Κυριακή 24 Μαρτίου

Έτσι απλά και χωρίς πολλά-πολλά. Στα ίχνη της παλιάς διαδρομής που ένωνε τα δυο χωριά, θα κάνουμε μια εύκολη ανηφορική πεζοπορία 3 ωρών μέσα από δρομάκια και μονοπάτια, γειτονιές και οικισμούς σ' ενα πλούσιο δασωμένο τοπίο με πολλά νερά τώρα το Μάρτη.



Το ραντεβού μας είναι στις 10 το πρωί "στο Γιαλό" (δηλαδή, στη παραλία/λιμανάκι) του Καραβόσταμου. Από κει θα ανέβουμε στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, μετά θα διασχίσουμε τον κεντρικό δρόμο και θα μπούμε στη γειτονιά "Φουντουλάτο". Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε ακολουθώντας το ρέμα ως το εκκλησάκι "Παναγίτσα" όπου θα βρούμε την παλιά ρύμη που θα μας βγάλει στην Αρέθουσα. Θα ξεκουραστούμε στο διάσημο καφενείο "του Τσάρου"
..
και μετά, αν θέλουμε, μπορούμε να πάμε για φαγητό στην "Πέρα Αρέθουσα" στην ταβέρνα "η Πλάκα". Για την επιστροφή, θα έχει γίνει συνεννόηση με τους φίλους του Συλλόγου Νεολαίας Αρέθουσας να μας κατεβάσουν με κάποιο αυτοκίνητο πίσω στην παραλία του Καραβόσταμου. 
Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο λιμανάκι του Καραβόσταμου.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους το σωστό! Σ' ένα νησί, από τη θάλασσα ξεκινάνε όλα! Έχει κρυμμένα θαύματα στα βουνά, στα βουνά της Αρέθουσας, που κανείς δεν τα ξέρει, ή μάλλον δεν τα εκτιμά, δεν τα χει καταλάβει --- το ίδιο κάνει. Πάντως το σωστό, είναι να ξεκινάς από τη θάλασσα!

Μπορεί να σας ... παρακολουθώ...