Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γύρος του Δάσους του Ράντη στο Google maps!


Γεια σας αναγνώστες!
Μετά από πολλές πεζοπορίες και έρευνες που κατέληξαν στον καθορισμό της διαδρομής, ο Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας παρουσιάζει με υπερηφάνια τον ψηφιακό χάρτη:

Γύρος του Δάσους του Ράντη

Πετροπούλι - Ραός Φούτρα - Λαγκάδα - Χριστοβούνι - Σταυρί - Αρνοπέζα - Βρουλέ - ΦραντάτοΗ διαδρομή έχει διαιρεθεί σε πέντε μέρη:
1)Από το Πετροπούλι στο Χριστοβούνι με δύο προεκτάσεις, η μία προς το σπήλαιο "Ραός Φούτρα" και η δεύτερη προς τη "Λαγκάδα", τη μυστηριώδη καρδιά του δάσους.
2)Από το Χριστοβούνι στο Σταυρί όπου αρχίζει το μονοπάτι για τον Μαγγανίτη.
3)Από το Σταυρί στα Αρνοπέζα, όπου οι πηγές του Βουτσιδέ και η έξοδος από το δάσος προς την πλευρά του Φραντάτου.
4)Από τα Αρνοπέζα στη Βρουλέ, την πιο ορεινή συνοικία του Φραντάτου.
5)Από τη Βρουλέ στην πλατεία του Φραντάτου.

Η αρχή κάθε τμήματος της διαδρομής σημαίνεται με το σύμβολο του πεζοπόρου, ενώ κάθε ειδικό σημείο ή αξιοθέατο (π.χ. το σπήλαιο) σημαίνεται με μια πράσινη πινέζα. Το σημείο που μας αρέσει να ονομάζουμε "καρδιά του δάσους" είναι σημασμένο με μια κόκκινη καρδιά -φυσικά.

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος
Έδαφος: πετρώδες, ανώμαλο, δασικό
Υψομετρική διαφορά: 350 μέτρα
Μήκος διαδρομής: 14 χμ
Ώρες πεζοπορίας: 6-7

Σ' αυτήν τη διεύθυνση μπορείτε να δείτε το χάρτη και αν θέλετε να κατεβάσετε το αρχείο σε μορφή kmz. Ο Γύρος του Ράντη στο Google maps εκτός από στίγματα περιέχει 145 μικρογραφίες φωτογραφιών που έχουν ληφθεί στα αντίστοιχα σημεία της διαδρομής, οι περισσότερες δικές μας, αλλά και ορισμένες που ανήκουν στους Zdeněk Šenkyřík, Jernej Burkeljca, Adele Strauss, Karl Hauser, Sara Helene, Eeaglenestnas, Kalsjon, Greg Tat, Jackie Fox,
Jim Lesses, Γιώργο Σούρτη, Γιάννη Κέφαλο, Νανά το αγρίμι, Ελένη Ικάνου και visitikaria.gr. Οι φωτογραφίες συνδέθηκαν και τοποθετήθηκαν στον χάρτη για να δείξουν ότι α)παρά την έλλειψη πληροφόρησης, πινακίδων κτλ. το Δάσος του Ράντη είναι ένα μεγαλειώδες  φυσικό μνημείο, και β)ότι διαθέτει μία καλά σηματοδοτημένη διαδρομή την οποία σας προσκαλούμε να περπατήσετε. Πρώτα όμως πρέπει να διαβάσετε τις "οδηγίες χρήσης" που παραθέτουμε πιο κάτω μετά τη λίστα των φωτογραφιών.Συμβουλές και Οδηγίες:
1)Τα σύντομα κείμενα στα σημείο του χάρτη στο Google map είναι στα Αγγλικά. Ωστόσο, μια καλή περιγραφή της διαδρομής στα Ελληνικά μπορείτε να διαβάσετε στην πρόσφατη ανάρτησή μας: "Γύρος του Δάσους του Ράντη".
2)Η σήμανση δεν είναι πυκνή και εμφανής σε όλα τα τμήματα της μεγάλης αυτής διαδρομής. Ωστόσο, τα σημάδια δεν λείπουν, είτε αυτά είναι με χρώμα, είτε με πέτρες. Για μια ασφαλή ολοκλήρωση του Γύρου ο πεζοπόρος είναι απαραίτητο να εντοπίζει αυτά τα σημάδια και να τα ακολουθεί πιστά.
3)Ο Ραός του Φούτρα (ή Χούτρα) δεν είναι επικίνδυνο σπήλαιο. Παρ'όλα αυτά, κάθε κατάβαση στα έγκατα της γης, όσο εύκολη κι αν φαίνεται, πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.
4)Απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς και η κατασκήνωση τη νύχτα.
5)Πριν ή και μετά την πεζοπορία σας, επικοινωνείτε με το Σύλλογό μας για πιο εξειδικευμένες οδηγίες και συμβουλές. Θα χαρούμε να μιλήσουμε μαζί σας.


~*~

6 σχόλια:

tks είπε...

Συγχαρητήρια;)

Angelos είπε...

Σε περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαινει κανεις ποσο πολυ δουλεια χρειαστηκε για να γινει αυτο; Κι εγω δεν ξερω ποσα στιγματα και 145 γεωδετημενες φωτογραφιες, χριστε μου!
Εννοειται οτι θα το ανεβασω και στο μπλογκ μου μαζι με το μικρο πολυ ωραιο του Zdeněk για τη Ικαρια, τη Χαλαρη, το Ρατσο και τα αλλα. Ψαχνω να βρω τιτλο και μαλλον θα ειναι κατι σαν "Hikes Ikaria Google mapped"
Αρχιζει μια καινουρια εποχη;
Ελενη

Angelos είπε...

Αυτό κι αν το περιμένουμε, Ελένη! Ανυπομονώ να δω πως θα το ράψεις στο αριστοτεχνικό μπλογκ σου!

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν αλλού και δεν το είδα έγκαιρα παρά μόνο όταν το δημοσίευσε η Ελένη στο μπλογκ της!
Τι καταπληκτικό slideshow φωτογραφιών! Χαίρομαι που είναι κι οι δικές μου! Μπράβο για τον τόσο κόπο!

Angelos είπε...

Γουάου, κορίτσια!