Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Όλες οι φωτογραφίες κι οι χάρτες της HINTERLAND







Ikaria's remotest hinterland 22 - zoom to the old empty square


Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Ικαρίας κάναμε επιτέλους ολόκληρο τον γύρο της ορεινής και -με δεδομένες τις αποστάσεις του νησιού μας- πολύ μακρινής ενδοχώρας της δυτικής Ικαρίας, ξεκινώντας από το χωριό Βρακάδες. Την περιοχή αυτή μας άρεσε και την ονομάσαμε Χίντερλαντ που σημαίνει ακριβώς "βαθιά ενδοχώρα". Παρακάτω θα δείτε όλες τις φωτογραφίες που είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν η Ξένια, η Μαριάννα, ο Γιώργος, ο Γιάννης κι ο Κώστας, καθώς και ένα ψηφιακό χάρτη με πυκνή σήμανση όπου εκτός από τις φωτογραφίες (παλιές και νέες) μπορεί κανείς να δει και να κατεβάσει αν θέλει σε αρχείο ".kml" τις συντεταγμένες της πορείας μας για πιθανή χρήση GPS. Πάμε λοιπόν.



H I N T E R L A N D 


Βρακάδες - Λαγκάδα - Πέζι - Βρακάδες






Μια σύντομη περιγραφή της διαδρομής και των στοιχείων που την συνθέτουν μπορείτε να διαβάσετε σε προηγούμενο ποστ. Υπενθυμίζουμε ότι προς το παρόν η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη μόνο κατά το ένα τρίτο (από Βρακάδες στη Λαγκάδα). Επιγραμματικά, τα στοιχεία της διαδρομής είναι:


1) Μήκος διαδρομής: περί τα 12 χλμ, 2) Έδαφος: πετρώδες, δασικό, ερημικές εκτάσεις, χαλικότοποι, αγροτικές περιοχές, 3) Υψομετρική διαφορά: περί τα 200-300 μέτρα, 4) Σήμανση: πολύ ελλιπής.



                                     

Γρήγορο slideshow φωτογραφιών
μπορείτε να δείτε εδώ:




και εδώ:





Πιο αναλυτικά το σετ στο Φλικρ:

HINTERLAND

Καθώς επίσης και στο Google photos:



Ευχαριστούμε πολύ όσους συμμετείχαν τόσο στην έρευνα, όσο και στην εκδρομή, καθώς και όσους βοήθησαν στη συλλογή και στο στήσιμο του αρχείου.













    Όπως πάντα, σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ καθώς και στα γκρουπ
    "Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας" και "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας"
    στο facebook.

    Πέμπτη 14 Απριλίου, 2016
    .
    .

    1 σχόλιο:

    Ανώνυμος είπε...

    Ήταν χαρά μου. Πολύ καλό υλικό!