Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τι κάναμε από τον Μάρτη μέχρι τον Ιούνιο

υ.

.
.
.
 .
 Γεια σας αναγνώστες,
 
  ➤  Το πρώτο που κάναμε ήταν ότι, όπως είχαμε αναγγείλει, την Κυριακή 23 Απρίλη πήγαμε στο Καρκινάγρι και ξεκινήσαμε για τον Κάβο Πάπα, όμως ή κάποιος μας μάτιασε στο δρόμο ο Άη Γιώργης του Πάπα δεν μας ήθελε τη μέρα της γιορτής του, κι έτσι χάσαμε το δρόμο και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο Φάρο.Ο αρχηγός στεναχωρήθηκε πολύ αλλά ήρθε στα καλά του μετά από τρία σφηνάκια τσίπουρο όταν επιστρέψαμε στο Καρκινάγρι. Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι χωρίς καλή σηματοδότηση ή έναν οδηγό που ξέρει τον τόπο πέτρα-πέτρα, αυτή η απίστευτα περίπλοκη διαδρομή απαιτεί να είναι κανείς πολύ συγκεντρωμένος στο πεδίο και γι' αυτό προς το παρόν είναι ακατάλληλη για ομαδική πεζοπορία.
Φυσικά θα ξαναπάμε!

 
  Το δεύτερο που κάναμε ήταν στην άλλη άκρη του νησιού, στην ευρύτερη περιοχή του Φάρου, όπου αρχίσαμε να ασφαλίζουμε και να σηματοδοτούμε σιγά-σιγά τη διαδρομή από το παραλιακό χωριό "Φάρος" μέχρι το χωριό "Καταφύγι". Πρόκειται για το ανατολικό άκρο του μεγάλου Μονοπατιού της Κορυφογραμμής του Αθέρα και στα μονοπάτια εκεί έχουν κάνει πολλή δουλειά οι κάτοικοι με τη βοήθεια εθελοντών. Εμείς συμμετείχαμε σε κάποιους καθαρισμούς, ωστόσο πιο πολύ ασχοληθήκαμε με την έρευνα του πεδίου ώστε τα συγκεκριμμένα μονοπάτια να συνδεθούν με τον πιο κατάλληλο τρόπο με το κεντρικό μονοπάτι της κορυφογραμμής.
που ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο.


  ➤ Το τρίτο ήταν ότι, όπως έγινε με το Δάσος του Ράντη πριν μερικούς μήνες, η Google maps  έκανε δεκτό το αίτημά μας και αναγνώρισε το γνωστό σε όλους "Σπιτάκι της Μαμής" στο οροπέδιο "Αμμούδια" ως σημαντική τοποθεσία της Ικαρίας με το χαρακτηρισμό "Ορεινό Καταφύγιο" (Mountain Shelter). Δείτε την περιοχή στον χάρτη και αναζητήστε τις φωτογραφίες, τις αξιολογήσεις και τις κριτικές που πολλοί φίλοι είχαν την καλοσύνη να προσθέσουν. Τους ευχαριστούμε!


   
 
 ➤ Το τέταρτο και σπουδαιότερο όμως ήταν ότι το αίτημα προς το Δήμο να μας δοθεί η άδεια να επισκευάσουμε το Σπιτάκι της Μαμής επιτέλους συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγινε δεκτή ομόφωνα μόνο με ορισμένες επουσιώδεις τροποποιήσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την απόφαση του Δ.Σ. Η επιτροπή που ορίστηκε για την υλοποίηση της πρότασης θα συνεδριάσει σε λίγες μέρες για να βγάλουμε πλάνο εργασιών και να πιάσουμε δουλειά!
Εκτός από τον εισηγητή και τα μέλη του Δημ. Συμβουλίου τους οποίους ευχαριστούμε για την αποδοχή του αιτήματός μας, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα πολλά μέλη των 3 Συλλόγων που συνεργάζονται σ' αυτό το θέμα, καθώς και τους πολλούς άλλους ενδιαφερόμενους πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση. Η ανέλπιστη, πολυπληθής παρουσία τους μας έδωσε την καλύτερη ηθική στήριξη και ψυχική δύναμη. "Πάνω στον ψηλόν Αθέρα" υποσχόμαστε ότι θα φτιάξουμε ένα μικρό διαμαντάκι προς όφελος και απόλαυση όλων!




Ευχαριστούμε




    Σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ καθώς και στο γκρουπ
     "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" στο facebook.

    Τρίτη 30 Μαίου, 2017
    .
    .

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Αναγνωρισμενο ορειβατικο καταφυγιο στην Ικαρια; Μου φαινεται απιστευτο!
    Παρα πολλοί ενδιαφερομενοι πολιτες παροντες στη συνεδριαση του Δημοτικου Συμβουλιου; Κι αυτο μου φαινεται απιστευτο!
    Μ Π Ρ Α Β Ο !!!

    Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

    Χαχαχα! Τέτοιος ενθουσιασμός δημιουργεί υπόνοιες ότι θα γράψεις κάτι γι' αυτό στο μπλογκ σου...