Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Τι κάναμε από το Γενάρη μέχρι το Μάη

.

.
https://photos.app.goo.gl/DfAGvqzPxdVhyYNp2

.
.
 .
 Αγαπητοί αναγνώστες, μέλη και φίλοι του ΟΠΣΙ,

μετά τη σηματοδότηση της Εριφής τον Γενάρη, τους επόμενους μήνες δεν έγιναν εκδρομές ή άλλες δράσεις. Έγιναν όμως διάφορες συναντήσεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις και συνεργασίες. Δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου και χρόνου, θα δώσουμε εδώ μόνο περιλήψεις όσων συνέβησαν. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μπορεί, κάνοντας κλικ στις ημερομηνίες, να διαβάσει τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στο φέησμπουκ.


Απόφαση συνεργασίας με το Σύλλογο «Friends of Ikaria» όσον αφορά τη σηματοδότηση του πρώτου μέρος του Μονοπατιού της Κορυφογραμμής του Αθέρα, από το ακρωτήριο Δράκανο μέχρι το Καψαλινό Κάστρο πάνω από το χωριό Μαυράτο.


Όλο αυτόν τον καιρό οι εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης του ορειβατικού καταφυγίου «Σπιτάκι της Μαμής» συνεχίζονται, όπως επίσης, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται και η σηματοδότηση των μονοπατιών που διασταυρώνονται σ’ αυτό το κομβικό σημείο.


Συνάντηση του Συλλόγου μας με σύμβουλο της κυβέρνησης, αρμόδια για θέματα πεζοπορίας και ορειβασίας, η οποία επισκέφθηκε την Ικαρία και συναντήθηκε με διάφορους φορείς με σκοπό την ενημέρωση για την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση περί μονοπατιών και τη δυνατότητα ένταξης τέτοιων έργων σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα. 


Μετά τις συναντήσεις με την ειδική σύμβουλο και αφού αυτή αποχώρησε, συμμετέχουμε σε ευρεία σύσκεψη όλων των ενδιαφερομένων με σκοπό τη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας που θα υποβάλλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προτάσεις και σχέδια όσον αφορά τα μονοπάτια της Ικαρίας. 


Η προαναφερθείσα σύσκεψη έγινε στον Εύδηλο και είχε πολύ μεγάλη προσέλευση όμως δεν καταλήξαμε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Παρόλα αυτά ήταν για μας μεγάλη χαρά να γνωριστούμε με πολύ κόσμο απ’ όλο το νησί και να συζητήσουμε για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν. 


Καλεσμένοι από τον τοπικό Σύλλογο σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά της Ικαρίας, την Αρέθουσα, παρουσιάσαμε το έργο του ΟΠΣΙ, μοιραστήκαμε εμπειρίες και δώσαμε συμβουλές και οδηγίες όσον αφορά τα μονοπάτια και τις πεζοπορικές διαδρομές της περιοχής.


Ενημερώνουμε και εμπλουτίζουμε το αρχείο χαρτών στο Google maps. Αξίζει να το δείτε μέσα από τις προεπισκοπήσεις στο φέησμπουκ. 


Χάρη στην χρηματοδότηση της αγοράς των υλικών από τους «Friends of Ikaria», αρχίζει η προετοιμασία της δουλειάς (βλ. παραπάνω, 3 Φεβρουαρίου) για τη σήμανση του 1ου μέρους του Μονοπατιού του Αθέρα. 


Περί Φρυγάνων. Μία περιβαλλοντική ανάρτηση με αφορμή το ιδιαίτερο αυτό είδος βλάστησης που διασχίζει το πρώτο μέρος του Μονοπατιού του Αθέρα.


Κάλεσμα για συμμετοχή στην εθελοντική εργασία σήμανσης του πρώτου μέρους του Μονοπατιού του Αθέρα (7-11 Μαΐου). Θα δουλέψουμε μαζί με το Σύλλογο Φάρου, τους «Friends of Ikaria» και στο τέλος της διαδρομής θα ενωθούμε με το Σύλλογο της Αρέθουσας. Ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Γι' αυτό όμως θα μιλήσουμε στην επόμενη ανάρτηση.



Ευχαριστούμε




    Σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ ή στο mail μας
    καθώς και στη σελίδα του ΟΠΣ Ικαρίας στο Google plus
    και στο γκρουπ "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" στο facebook.

    Κυριακή 13 Μαΐου, 2018
    .
    .

    2 σχόλια:

    Ανώνυμος είπε...

    Τι βαβουρα!
    Μαλλον ομως σε καλο βγηκε τελικα 💗
    Ανυπομονω για την επομενη αναρτηση!

    Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

    Έτσι ήταν! Δεν θα μπορούσες να το περιγράψεις καλύτερα!