Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Διάσχιση της Πούντας - 20 Σεπτέμβρη 2019


Let's go out in the cold, by Nana Agrimi on Flickr



Αναβιώνοντας τις συνθήκες των προγόνων, πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν με τα πόδια στο πανηγύρι που γίνεται από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αρέθουσας στις 20 Σεπτέμβρη στο ξωκλήσι του Άη Στάθη που βρίσκεται καταμεσίς της κορυφογραμμής του Αθέρα. Κάποιοι πέρσι ανέβηκαν από το μονοπάτι της Πλαγιάς, ενώ εμείς - μια μικρή ομάδα από τον Ορειβατικό Πεζοπορικό Σύλλογο Ικαρίας φτάσαμε εκεί από το μονοπάτι του Δρούτσουλα.
Εφέτος, φυσικά, θα ξαναπάμε!
Μόνο που αυτή τη φορά η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα είναι καθαρά ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ. Ξεκινώντας από τον Άη Δημήτρη με πορεία προς ανατολάς, θα περπατήσουμε ένα τμήμα του Μονοπατιού της Κορυφογραμμής και θα καταλήξουμε στον Άη Στάθη, αφού διασχίσουμε, βαδίζοντας σε ασαφές μονοπάτι με έδαφος πολύ ανώμαλο και πετρώδες, τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους «Μικρή Πούντα» και «Μεγάλη Πούντα»
.

Άη Δημήτρης - Πούντα - Άη Στάθης




Powered by Wikiloc



Fournoi Islands from Atheras Cliff, by angeldepaseo on Wikiloc


Περιγραφή της Διαδρομής

Το μονοπάτι που θα περπατήσουμε είναι ένα τμήμα του 2ου μέρους του μεγάλου μονοπατιού που διατρέχει την κορυφογραμμή του Αθέρα («Transikarian Trail» ή «Trail of Atheras») από τον Άη Στάθη ως τον Άη Δημήτρη. Θα το ακολουθήσουμε με αντίστροφη πορεία με σκοπό, μετά από την κοπιαστική πεζοπορία μας, να ξεκουραστούμε και να γλεντήσουμε στο πανηγύρι του Άη Στάθη, το οποίο είναι ημερήσιο και ξεκινάει κατά τις 12 το μεσημέρι.  

Στοιχεία διαδρομής

Μήκος διαδρομής γύρω στα 8 χλμ
Ώρες πεζοπορίας γύρω στις 5

Βαθμός δυσκολίας: Μεγάλος με δύσκολα περάσματα σε δύσβατο βραχώδες τοπίο
.
Έδαφος πολύ ανώμαλο, πετρώδες με αγκάθια.
Συνολικά, μέτρια βατότητα.

Υψομετρική διαφορά γύρω στα 300 μέτρα
.

Απαιτήσεις

Ορειβατικές μπότες, παντελόνι από χοντρό ύφασμα, μπατόν ή απλό μπαστούνι, αντιανεμικό τζάκετ, καπέλο, παγούρι νερού, κολατσιό.
 

Το μονοπάτι είναι ορεινό και κακοτράχαλο, άρα χρειάζεται αντοχή και ορειβατική εμπειρία!

Υπεύθυνος εκδρομής
 
Άγγελος Καλοκαιρινός (facebook)
τηλ. 6972031006


Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής

Για να αντιμετωπίσουμε διάφορα πρακτικά προβλήματα, όπως το θέμα της επιστροφής μας από τον Άη Στάθη, παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο παραπάνω τηλέφωνο.

Συνάντηση
 
Στον επαρχιακό δρόμο Ευδήλου - Μαγγανίτη, ψηλά στο βουνό, δίπλα στο εκκλησάκι Άγιος Δημήτριος την Παρασκευή 20/09 στις 9:00 π.μ.
.

Όπως πάντα, σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ, ή στο μέηλ μας, ή
στη σελίδα μας στο facebook
καθώς και στο γκρουπ
"Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας"
στο facebook.

Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2019
.
.