Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Εκδρομή multi-tasking Εριφή-Γέλι-Ρυάκα Κυριακή 2/11

.
.

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα της νέας σεζόν, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου δίνουμε ραντεβού στην πλατεία του Χριστού Ραχών στις 9 π.μ. για να περπατήσουμε ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, τη διαδρομή Εριφή - Γέλι - Ρυάκα. Σκοποί της επαναληπτικής αυτή εκδρομής, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι

1) Να σηματοδοτήσουμε με κούκους το σύντομο αλλά δύσκολο τμήμα μεταξύ Αγίου Θεολόγου και φαραγγιού Ρυάκα, πράγμα που δεν προλάβαμε να κάνουμε στην προηγούμενη εξόρμηση, ολοκληρώνοντας έτσι επιτέλους "το μονοπάτι των δύο φαραγγιών".

EGRf015 (happy team at finding the passage)

2) Θα συγκροτήσουμε σε σώμα το νέο 7μελές Διοκητικό Συμβούλιο που προέκυψε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που έγινε την Κυριακή 19/10. Με απλά λόγια, τα μέλη του νέου Δ.Σ. θα κάτσουμε σε κάποιο βράχο και θα αποφασίσουμε ποιός θα είναι πρόεδρος, αντιπρόεδρος κτλ.



3) Θα εξετάσουμε μία εντυπωσιακή βραχοπλαγιά που βρίσκεται κοντά στη διαδρομή και παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους αναρριχητές.

 

4) Καθώς ήδη έχουν αρχίσει βροχές, ελπίζουμε να δούμε το βραχώδη ορθόγκρεμο στο πέρασμα που ανακαλύψαμε την προηγούμενη φορά, να καλύπεται από έναν αχαρτογράφητο και αφωτογράφητο ακόμα, εντυπωσιακό καταρράκτη.

EGRf016 (the passage into the river)


5) Αυτός ο ορθόγκρεμος θα είναι το τέλος της διαδρομής. Από εκεί θα επιστρέψουμε στον Άγιο Θεολόγο και κατόπιν στην Εριφή, όπου θα έχουμε αφήσει τα αυτοκίνητά μας. Εκεί, αν έχουμε χρόνο, θα εξετάσουμε τη δυνατότητα ίδρυσης Ορειβατικού Καταφυγίου σε πρόσφορο σημείο που διατίθεται στην περιοχή.

EGRf009 (life in the ruins)


Διάρκεια της διαδρομής με αυτοκίνητο από Χριστό Ραχών στην Εριφή: 1 ώρα.
Διάρκεια της πορείας από Εριφή στον Άγιο Θεολόγο: 1,5 ώρα.
Διάρκεια της πορείας και της σηματοδότησης της διαδρομής Άγιος Θεολόγος - Ρυάκα: 1,5 ώρα.
Επιστροφή στην Εριφή: 2 ώρες.
Επιστροφή με αυτοκίνητο στον Χριστό Ραχών: 1 ώρα.
Συνολική διάρκεια: 7-8 ώρες.

Γενικά, η διαδρομή δεν είναι πολύ δύσκολη. Το μονοπάτι αν και με πολλά σκαλιά και στενά σημεία, είναι καθαρό και σηματοδοτημένο. Μόνο το τελευταίο κομμάτι κοντά στο φαράγγι Ρυάκα παρουσιάζει δυσκολία και εκεί θα καθυστερήσουμε αρκετά ώστε να ολοκληρώσουμε τη σηματοδότηση.
 
Όσοι πιστοί προσέλθετε.


.
.



Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6972031006, καθώς και στο γκρουπ "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" στο facebook.



.
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία λέξη το 'ορθόγκρεμος'!
Πάντως, πέρασα πριν λίγο καιρό και δεν είχε νερό. Αργότερα όμως, π.χ. τον Δεκέμβρη, ανοίγουν οι φλέβες του νότιου μέρους και όπως και το Σελίνι, όλα γεμίζουν τόσο που δύσκολα το χωράει ο νους.
Από την άλλη βέβαια αν είχε νερό, δεν θα μπορούσατε να περάσετε.
Καλή τύχη!
Το μονοπάτι των 2 φαραγγιών, αν γίνει, είναι μοναδική, μεγαλειώδης διαδρομή!!!
Ν.

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Περάσαμε πολύ ωραία, Νανά!
Ευχαριστούμε!