Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Κυκλική πεζοπορία στον Κάτω Μύρσωνα: βίντεο, χάρτης και φωτογραφίες!





Google map of a hiking round created by the Ikarian hiking club 'OPS Ikarias'. Following this trail a hiker can visit one of the most wonderful natural landscapes of Ikaria located very near the tourist town of Gialiskari and the beach of Messakti.


Γεια σας, αναγνώστες,
όπως ανακοινώσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου ξεκινήσαμε τις εκδρομές και δράσεις μας προσκαλώντας μέλη και φίλους σε μια εύκολη, κυκλική πεζοπορία στον Κάτω Μύρσωνα με αφετηρία και επιστροφή στο Γιαλισκάρι.
Με χαρά μας είδαμε ότι στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν πολλοί άνθρωποι από διάφορα μέρη του νησιού. Η πορεία μας στο ωραίο αυτό κομμάτι του φαραγγιού του Μύρσωνα έγινε σύμφωνα με το σχέδιό μας, το οποίο ήταν να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά μια νέα κυκλική διαδρομή, σχετικά εύκολη και σύντομη, που όμως να συμπυκώνει όσο το δυνατόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού μας: φύση, ιστορία, παράδοση, και βέβαια το τοπίο ενός καταπράσινου μικρού φαραγγιού που έχει μείνει ανέγγιχτο από τη βόσκηση.
Με θερμές ευχαριστίες στους φίλους που συμμετείχαν στην εκδρομή μας και μας πρόσφεραν τις φωτογραφίες που τράβηξαν, τις προσθέσαμε και τις παρουσιάζουμε εδώ σε ένα βιντεάκι μετά μουσικής!



Που μπορείτε να το δείτε και στο instagram

 
 
Αν ενδιαφέρεστε για την περιγραφή της διαδρομής, θα την βρείτε κομμάτι-κομμάτι ανοίγοντας και διαβάζοντας τα captions στα διάφορα σημαδεμένα spots   του ψηφιακού χάρτη. Σε αυτά τα spots επίσης είναι ενσωματωμένες κατατοπιστικές φωτογραφίες, μερικές παλιές, αλλά οι περισσότερες καινούριες.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην επικίνδυνη ανάβαση (ή κατάβαση) της βραχοπλαγιάς όπου χύνονται οι καταρράκτες!
Δεν υπάρχει (ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει) σήμανση, ενώ οι βράχοι είναι πολύ απότομοι και γλιστεροί.

Τέλος, σημειώστε ότι, εφόσον βρείτε το κατάλληλο κουμπί στην άνω δεξιά γωνία της λεζάντας του χάρτη, μπορείτε να τον κατεβάσετε σε μορφή KML/KMZ για να τον χρησιμοποίησετε στο κινητό σας.
 



Να μη ξεχάσουμε να πούμε ότι φυσικά αφήσαμε κάτι πίσω μας. Στη διάρκεια της πορείας μας έγινε αρκετός καθαρισμός από κλαδιά θάμνων, καθώς και ένα καλό φρεσκάρισμα της σηματοδότησης.
Συνιστούμε λοιπόν αυτή τη διαδρομή, την οποία μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, ιδιαίτερα τον χειμώνα ή την άνοιξη όταν ο καλός μας Μύρσωνας γεμίζει νερό και οι καταρράκτες του εντυπωσιάζουν.
Αυτά είχαμε να πούμε. Είτε ακολουθώντας το λινκ ή απλά κάνοντας κλικ στην εικόνα της λίμνης, μπορείτε να δείτε όλο το άλμπουμ των 40 φωτογραφιών από την πεζοπορία μας.

  

 
 
Δείτε επίσης extra οπτικό υλικό στο facebook από τη φίλη  Ιωάννα 😘
 


Με την ευκαιρία αυτής της εκδρομής, όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα, δείτε εδώ τον χάρτη ολόκληρου του Μονοπατιού του Μύρσωνα:
 


Ευχαριστούμε όλους και όλες
για τη συμμετοχή και την καλή παρέα!

    Σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ ή στο μέηλ μας καθώς και στη σελίδα "Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας" και το γκρουπ "Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας"
    στο facebook.

    Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 2022
    .
    .

    3 σχόλια:

    Elina είπε...

    Από τα καλύτερα ποστ σε αυτό το ιστολόγιο! Μπράβο!
    Προσέχουμε και αγαπάμε τον Μύρσωνα, το πράσινο φαράγγι. Όπου δάση, τότε και πολλά καλά νερά. Όπου δάση, τότε και πολλά μυστικά!

    Love Ikaria είπε...

    Είχε δίκιο! Είναι μια υπέροχη κυκλική διαδρομή, ειδικά αν ρίξεις και καμιά βουτιά εφόσον έχει νερό ❤

    Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

    Σωστά τα λέτε! Ευχαριστούμε!