Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Εύδηλος -> Δρούτσουλας -> Ακαμάτρα -> Εύδηλος. Φωτογραφίες και σύντομη περιγραφή της εκδρομής.

Γενικά περάσαμε πολύ καλά, ξεμουδιάσαμε και γνωρίσαμε καινούριους συνοδοιπόρους. Το σχέδιο ήταν όπως στην ανακοίνωση στο προηγούμενο post. Συναντηθήκαμε στον Εύδηλο και αν και ήταν κοντά, πήγαμε με αυτοκίνητο στο Κεραμέ για να κερδίσουμε χρόνο. Το πρώτο κομμάτι της πεζοπορίας μέχρι τον Δρούτσουλα ήταν υπέροχο. Πραγματικά δύσκολο να βρεθεί τέτοιο ακέραιο λιθόστρωτο μονοπάτι. Όταν φτάσαμε στο χωριό, κάτσαμε να φάγαμε το πικινικ μας (τοστάκια και σφουγγάτο!), χαιρετίσαμε τους λιγοστούς κατοίκους και ξεκινήσαμε για Ακαμάτρα. Δυστυχώς από τον "ποδηλατόδρομο", όμως αφού αυτή η εκδρομή ήταν μόνο κατόπτευση, υποσχεθήκαμε την επόμενη φορά να "πιάσουμε" το μονοπάτι και να ορίσουμε τη διαδρομή από εκεί.
Βρήκαμε την Αλάμα πολύ εγκατελειμένη. Παρ' όλα αυτά είχε κάτι από το παλιό πράσινο, νερένιο μεγαλείο της. Και ήταν πάντα πολύ εντυπωσιακά τα τεράστια πεζούλια όπου άλλοτε ήταν κήποι που ποτίζονταν από το άφθονο νερό της μεγάλης πηγής.
Από εκεί στην Ακαμάτρα ήταν ένας πολύ ευχάριστος περίπατος γιατί ουσιαστικά η Αλάμα είναι "προάστιο" του χωριού. Τι χαρά πως θα πίναμε καφέ στην όμορφη πλατεία! Αλλά μπα! Ήταν Κυριακή μεσημέρι... Έτσι χάσαμε πολύ ώρα περιμένοντας και δεν κάναμε τον δρόμο της επιστροφής στον Εύδηλο ή στο Κεραμέ με τα πόδια όπως σχεδιάζαμε.
Ωστόσο θα ξαναπάμε διότι το συμπέρασμα ήταν ότι "βγαίνει" μια πολύ καλή κυκλική διαδρομή με μεγάλες εναλλαγές που μπορεί κάποια στιγμή να την σηματοδοτήσουμε ολόκληρη και να γίνει γνωστή σε όλους. Όμως όταν ξαναπάμε, θα έχουμε μαζί μας καφεδόμπρικα και γκαζάκι. Δεν την ξαναπαθαίνουμε!

Για το παλιό ορεινό χωριό Δρούτσουλας διάβαστε όμορφες ιστορίες και περιγραφές στο μπλογκ της Τηρίματα
Επίσης για την Ακαμάτρα (και γενικά για την Ικαρία) ψάξτε ιστορίες και άλλα καλά στο μπλογκ του Ροβιθέ.

Walk  to Alama
Abandonned and destroyed
caves
Five green steps
Green path near Alama
Strange ramp on hillside
Upper Potamos
Huge terraces under Alama
The ex great gardens under Alama
The ex great cistern of Alama
Alama, the fountain in the cave
Coming to Alama
The last tree before the goatland
On the lane to Akamatra
Pink Nike
Lane to Droutsoulas
Sunday hike. Part of the group

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλιμένα, αδικημένα μέρη. Βρήκατε τα σημάδια που είχα αφήσει;
Μετά την Ακαμάτρα στον ασφαλτόδρομο στρίβεις δεξιά που γράφει "Σταυρός" και μπαίνεις σε ωραία διαδρομή για Κεραμέ. Να που θυμάμαι που και που κανένα τοπωνύμιο!

Τηρήματα είπε...

θέλετε να με κάνετε να κλάψω; Ε, αυτό θέλετε;
Να προσέχετε τα δρομάκια μου, έχω αφήσει κάτι όμορφες στιγμούλες στην ακρούλα τους...
Φιλιά πολλά!

iliasbisuk είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΡΑΧΩΝ (2001-2004)ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ.ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ .ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ . ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Ευχαριστούμε! Μακάρι να σας είχαμε όλους μαζί μας!..