Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τι κάναμε στον Μύρσωνα και τι σημαίνει αυτό για σας


 .
«Η ανάπτυξη της πεζοπορίας στην Ελλάδα και η διάσωση των μονοπατιών δεν μπορεί να γίνει από κρατικούς φορείς παρά μόνο από κάποιους δραστήριους ανθρώπους οι οποίοι πλαισιώνονται από εθελοντές και όπου εμπλέκονται οι τοπικές κοινωνίες μέσω αναπτυξιακών και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.»
 . Περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ
 .
OPSIkarias volunteers in the Trail in Myrsonas

 .
.
Γεια σας, αναγνώστες
μετά το κάλεσμα που έκανε ο Σύλλογος μας πρωί-πρωί το Σάββατο 23 Μαρτίου μαζευτήκαμε αρκετοί φίλοι και μέλη με εργαλεία Παλιός χάρτης του Μονοπατιού του Μύρσωνα βαριά και ελαφριά και καθαρίσαμε το πιο δύσκολο τμήμα του Μονοπατιού του Μύρσωνα που είχε γίνει σχεδόν αδιάβατο λόγω της βλάστησης ανάμεσα στη θέση «Γιόφυρας» κοντά στο χωριό «Μανδριά» και το χωριό Γιαλισκάρι που είναι η έξοδος (ή είσοδος) του υπέροχου αυτού μονοπατιού κοντά στη θάλασσα.
Έτσι, μετά από την τελική σηματοδότηση και τις πρόσθετες εργασίες καθαρισμών σε διάφορα άλλα σημεία που έγιναν τις προηγούμενες και τις επόμενες μέρες,
σήμερα έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι
Ανοίγοντας το Μονοπάτι του Μύρσωνα στην Ικαρία το 2004-5
αυτό το μονοπάτι που σχεδιαστηκε, ανοίχτηκε και υπάρχει ήδη ως πεζοπορική διαδρομή από το 2005, είναι ξανά ανοιχτό και σηματοδοτημένο σε όλο το μήκος του!
Δεν έμενε άλλο παρά να στήσουμε τον χάρτη του στο Google maps και να τον προσθέσουμε στη συλλογή μας. Παρακάτω, μπορείτε να τον δείτε ως εικόνα που αν θέλετε μπορείτε να την κατεβάσετε και να την τυπώσετε για να την έχετε μαζί σας όταν περπατάτε.

 .
Myrsonas Trail Map © OPS Ikarias 2019

 .
Στο πρωτότυπο ψηφιακό αρχείο το Μονοπάτι του Μύρσωνα είναι διαιρεμένο σε δύο μέρη: α) Κάτω Μύρσωνας (Γιαλισκάρι - Γιόφυρας) μήκους 1,5 χμ, και β) Άνω Μύρσωνας (Γιόφυρας - Μουντέ) μήκους 3,5 χμ. Ο χάρτης περιέχει 100άδες ενδεικτικές φωτογραφίες, ενώ διακριτά είναι τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος και δεξιά και αριστερά της διαδρομής, όπως επίσης σημαίνονται οι διασταυρώσεις με άλλες γνωστές πεζοπορικές διαδρομές στην περιοχή, όπως το «Μονοπάτι των Ξωτικών» και ο «Γύρος των Ραχών με τα Πόδια».

Μονοπάτι του Μύρσωνα

Γιαλισκάρι - Γιόφυρας - Μουντέ



.

   Στοιχεία διαδρομής                     

➤ Μήκος διαδρομής γύρω στα 5 χμ
Ώρες πεζοπορίας γύρω στις 4.
➤ Βαθμός δυσκολίας μέτριος
.
➤ Έδαφος πετρώδες, δασικό. 
Συνολικά, σχετικά καλή βατότητα.
➤ Υψομετρική διαφορά γύρω στα 450 μέτρα.

Κλείνοντας, παραθέτουμε λίγες μόνο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγο-πολύ τυχαία στην διάρκεια των εργασιών. Την παραπέρα φωτογραφική κάλυψη των αξιόλογων στοιχείων που συνθέτουν το ευδιάκριτο πλέον και ασφαλές Μονοπάτι του Μύρσωνα την αφήνουμε σε σας που θα το περπατήσετε στο μέλλον.






 


Όπως πάντα, σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ,
στην επίσημη σελίδα μας στο Google+ καθώς και στο γκρουπ
"Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" στο facebook.

Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2019
.
.

4 σχόλια:

Eleni είπε...

Walked this trail in 2005 when it was newly opened. My first year in Ikaria and my first favorite trail! The header image of my blog was taken from there!

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Dear Eleni, your beautiful photo from the Trail of Myrsonas was added to the map just now!

Νανά είπε...

Εξαιρετική επιλογή το απόσπασμα από το pezoporia.gr σχετικά με τα μονοπάτια της Άνδρου ως εισαγωγή σ' αυτήν την ανάρτηση! :kissing_heart:

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Ωραία που το πρόσεξες και σ' άρεσε!