Translate

ΟΠΣ Ικαρίας στο Φλικρ

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

Φωτογραφίες και περιγραφή της πεζοπορίας στη διαδρομή «Εριφή - Μέλισσα - Άγιος Ισίδωρος»


 .

 .
Ομαδική πόζα στην κορυφή Μέλισσα με την πινακίδα που τοποθετήσαμε εναντίον των ανεμογεννητριών.

 .
.
Κάλεσμα για πεζοπορία στη διαδρομή: Εριφή - Κορυφή Μέλισσα - Άγιος ΙσίδωροςΓεια σας, αναγνώστες!
Η πεζοπορία που αναγγείλαμε στο προηγούμενο ποστ  έγινε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση μελών και φίλων του Συλλόγου μας. Ο καιρός ήταν καλός, ζεστός, χωρίς δυνατό αέρα που μπορεί να εμπόδιζε την πορεία μας στην κορυφογραμμή. Έτσι όλα πήγαν καλά, κυρίως χάρη στην πολύτιμη βοήθεια από τους φίλους οδηγούς των αυτοκινήτων που μας ανέβασαν στην αρχή της διαδρομής, στο οροπέδιο «Εριφή», πάνω από τις Ράχες, και ύστερα μας παρέλαβαν στο τέλος της πορείας μας, στο μικρό μοναστήρι «Άγιος Ισίδωρος» πάνω από το Καρκινάγρι.
Όλα τα σχετικά με την εκδρομή, και ειδικά για τα μηνύματα που θέλαμε να περάσουμε, περιγράφονται αρκετά καλά στην ακόλουθη 8λεπτη συνέντευξη στην ΕΡΤ:
 

 
 
Οπότε, το μόνο που απομένει σε μας εδώ είναι να μοιραστούμε μαζί σας ένα μέρος από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας πρόσφεραν οι φωτογράφοι της παρέας τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Τις φωτογραφίες συνοδεύουν λεζάντες με επιπλέον περιγραφές.
 .
Φωτογραφίες στο Φλικρ


Group Hike to mt top Melissa - a set on Flickr: On Sept 19, 2021 our Hiking Club organized a group hike from Erifi plateau across amazing wild landscapes to the mountain top 'Melissa' where besides admiring the views we put up a sign against the monstrous plan of planting 110 giant wind turbines on the backbone of our island.

Η ομάδα του ΟΠΣ Ικαρίας ποζάρει στην Εριφή πριν το ξεκίνημα της πεζοπορίας για τη κορυφή «Μέλισσα» και το μικρό μοναστήρι «Άγιος Ισίδωρος». Εξηγώντας ποια είναι η σωστή πορεία από την Εριφή στη Μέλισσα

Στο μονοπάτι της κορυφογραμμής του Αθέρα, ανηφορίζοντας από το οροπέδιο «Εριφή» προς τις κορυφές «Προβατοκεφάλα» και «Μέλισσα» Από την Εριφή, μετά την πρώτη ανάβαση, πρώτη θέα προς τη θάλασσα

Ακολουθώντας τους «κούκους» (σωρούς από πέτρες) που με αυτές οι πεζοπόροι έχουν σημαδέψει το μονοπάτι της κορυφογραμμής Κράταιγος ή (ικαρ.) «Περικαθέ», ένα πολύ χαρακτηριστικό δέντρο των βουνών της Ικαρίας

Κορυφή «Προβατοκεφάλα». Στο σχήμα που έχουν οι βράχοι, κάποιοι από μας διέκριναν τον λόγο της ονομασίας Ανάβαση στους γρανιτένιους όγκους που χαρακτηρίζουν τις κορυφές «Προβατοκεφάλα» και «Μέλισσα»

Στην κορυφή της Μέλισσας το μηχανάκι γράφει υψόμετρο μόνο 1030 μέτρα και κάτι. Όμως η αίσθηση του ύψους είναι πολύ μεγαλύτερη. Για να φτάσεις εκεί ανηφορίζεις εύκολα απέραντους παλιούς βοσκότοπους (σήμερα υποβαθμισμένους σε φρυγανότοπους). Και ξαφνικά στην κορυφή ανοίγεται από κάτω σου το χάος. Με μέσες κλίσεις πολύ πάνω από 40% η άβυσσος μοιάζει να μην έχει τέλος - να συνεχίζεται στον αχανή ορίζοντα της θάλασσας. Θέα από τη Μέλισσα (ακραίο ζουμ) στον ορμίσκο «Τραπάλου» της νοτιοδυτικής Ικαρίας

Θέα από την κορυφή «Μέλισσα» προς το Ακρωτήριο «Κάβο Πάπας». Ίσως ένα από τα πιο άγρια τοπία στο Αιγαίο με μεγάλες κλίσεις. Ερημοποιημένα τοπία στο μονοπάτι κατεβαίνοντας από τη Μέλισσα με προορισμό τον Άγιο Ισίδωρο

Αξιοσημείωτο να συναντά κανείς ακόμα συστάδες από υγιείς πρίνους μέσα στην ερημοποιημένη περιοχή Ξεκούραση της ομάδας του Συλλόγου στο μικρό μοναστήρι «Άγιος Ισίδωρος»

Ώρα για λίγο φαγητό. Δυστυχώς η καντίνα του μοναστηριού δεν είχε τίποτα να προσφέρει, ενώ ο διαχειριστής ήταν αγενής και  εχθρικός. Στο τέλος της εκδρομής αναμνηστική ομαδική πόζα στην αυλή του μοναστηριού.
 
Αντί επιλόγου...
 
 


Ορειβατικός Πεζοπορικός
Σύλλογος Ικαρίας





Όπως πάντα, σχόλια, ερωτήσεις και πληροφορίες εδώ,
ή
στο mail μας ή στη σελίδα του Συλλόγου και το γκρουπ
"Ορειβάτες Πεζοπόροι Ικαρίας" στο facebook.

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021
.
.

4 σχόλια:

Νανά είπε...

Τι καλά! Βρήκατε τα πιλιαστράκια μου, τους κούκους που έχω βάλει στη διαδρομή, την κανονική, διαφορετική από εκείνη που κάνουν οι μηχανόβιοι. Πιο πολύ τους βάζω για να βρίσκω το δρόμο με τα χιόνια.
Δεν ξέρω γιατί, τώρα που πήγατε και βάλατε και το σήμα, μου φαίνεται θα τρέχω εκεί πάνω πιο ελεύθερη! Ευχαριστώ και Μπράβο!

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Εμείς ευχαριστούμε! Πάντα είσαι πιο μπροστά απ' όλους κι ας μη φαίνεσαι σε βλέπουμε!

Esti Val είπε...

Τελικά οι καλύτερες εποχές για τον Αθέρα είναι το φθινόπωρο και η άνοιξη που έχουν μέρες που δεν φυσάει και μπορείς να απολαύσεις το τοπίο και τη θέα, να δεις τις λεπτομέρειες, να περπατήσεις, να πηδήξεις και να τρέξεις.
Μπράβο σε όλους για τη σωτήρια δράση! Αυτή η υπόθεση με τις ΒΑΠΕ έχει καταντήσει ΧΥΔΑΙΑ.

Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Ικαρίας είπε...

Έχετε δίκιο. Ευχαριστούμε για το μπράβο, και για τη γνώμη σας για τις ΒΑΠΕ.